Côme A Laguë (BEng’89)
Owner/Vigneron / Propriétaire vigneron
La Mesa Vineyards (California)
Côme is an experienced serial entrepreneur/founder, a venture capitalist and a board member. He is currently the owner/vigneron at La Mesa Vineyards, a high-elevation vineyard/winery located in the Sierra mountains of California that produces award-winning artisanal craft wines. He is also founder and CEO of Zetta Research, which manages a portfolio of diverse technology patents. He has worked with many startups on strategy, scaling, tactical execution, business development, fundraising, negotiations, and other mission critical growth issues.
Prior to Zetta, Côme founded Nueva Ventures, one of the first “Super Angel” venture capital firms in Silicon Valley. On the Faculty Advancement Board at McGill’s Faculty of Engineering, he has chaired the Entrepreneurship Committee, developing student leadership and skills enhancement, and the Nominating Committee, recruiting new Board members. Côme is a private equity investor in various tech and non-tech ventures, including a state-of-the-art tea factory in Kenya, which produces outstanding tea sold globally. Côme has an MBA from Harvard Business School.
Côme A Laguë est un entrepreneur en série et fondateur chevronné, un investisseur en capital-risque et un membre de conseils d’administration. Propriétaire-vigneron de La Mesa Vineyards, situé dans les montagnes de la Sierra en Californie, son vignoble de haute altitude produit des vins artisanaux primés. Il est aussi fondateur et PDG de Zetta Research, qui assure la gestion d’un portefeuille de brevets technologiques variés. Il a collaboré avec plusieurs jeunes entreprises sur la stratégie, la mise à l’échelle, l’exécution tactique, le développement des affaires, le financement, la négociation et d’autres aspects essentiels à la croissance.
Auparavant, Côme a fondé Nueva Ventures, l’une des premières sociétés de capital-risque « super angel » de la Silicon Valley. En tant que membre du conseil d’avancement de la Faculté de génie de l’Université McGill, il a présidé le comité d’entrepreneuriat, qui nourrit le leadership et les compétences des étudiants, ainsi que le comité de nomination, qui recrute les nouveaux membres du conseil d’administration. Il agit à titre d’investisseur privé dans diverses entreprises technologiques ou non, incluant une fabrique ultramoderne du Kenya qui produit un thé exceptionnel vendu à travers le monde. Il est titulaire d’un maîtrise en administration des affaires (MBA) de la Harvard Business School.
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