



Digital Health

May 29-31, 2024

Preliminary Agenda

Course Director: Dr. Nitika Pant Pai

May 29th Day 1: Digital health transformation

Time	Program
9:00 – 9:30 AM	 Welcome and intro Overview of the digital health program: Dr Nikki Pai
9:30 – 10:00 AM	 Keynote talk by Gates Foundation AI and Digital Health Lead: Dr Zameer Brey; Urgent need for evidence based data approaches in Digital Health and ML
10:00 – 10:10 AM	10 min Q&A session
10:15 – 10:45 AM	 Digital health and AI initiatives in India: Insights from leading initiatives in India: Dr Anurag Agarwal. Dean Ashoka University
10:45 – 10:55 AM	10 min Q&A session
11:00 – 11:15 AM	Coffee Break
11:15 – 11:45 AM	4. Quebec's Digital Health Transformation: Mr Gilbert Tordjman, COO MUHC RI
11:45 - 11:55 AM	10 min Q&A session
12:00 - 1:00 PM	Lunch Break
1:15 – 1:50 PM	Digital Initiatives to Improve Diagnosis: Ms Rigveda Kadam, Lead Digital Health FIND
1:50 – 2:00 PM	10 min Q&A session
2:00 – 2:35 PM	6. Digital Twins: Dr Amalia Issa – How can Digital twins support better patient care and digital health transformation?
2:35 – 2:45 PM	10 min Q&A session
2:45 - 3:00 PM	Concluding remarks and tomorrow's program overview

May 30th Day 2: New technologies disrupting health: challenges, frameworks, approvals and big biases

Time	Program
9:00 – 9:15 AM	1. Welcome message by Dr Nikki Pai
9:15 – 9:45 AM	Generative AI for health care: Successes & Challenges by Dr Samira Rahimi
9:45 – 9:55 AM	10 min Q&A session
10:00- 10:30 AM	Internet of Medical Things by Dr Ervin Sejdic
10:30 – 10:40 AM	10 min Q&A session
10:40 -11:00 AM	4. Quantum Computing: Successes and Challenges by Prof MM Pant
11:00 – 11:10 AM	10 min Q&A session
11:10 – 11:25 AM	Coffee Break
11:25 – 11:55 AM	Meta-verse & VR and AR (training of health care professionals):Success & Challenges (to be confirmed) by Alex G Lee
12:00 - 1:00 PM	Lunch Break
1:00 – 2:00 PM	6. Equity, Diversity and Inclusion in AI Panel. Dr. Samira Rahimi leads the panel, Leo Celi, Ervin, Nikki
2:00 - 2:50 PM	7. Keynote by Dr Leo Celi: Big Data, Big Bias (TBC)
2:50 – 3:00 PM	Concluding remarks and tomorrow's program overview

May 31st Day 3 Start-ups that are changing the future of health care delivery and social impact

Time	Program
9:00 – 9:15 AM	1. Welcome message by Dr Nikki Pai
9:15 – 9:45 AM	Opening talk by Raghu Dharmaraju: Digital training programs for front line health care workers
9:45 – 9:55 AM	10 min Q&A session
10:00- 10:20 AM	3. Sathy Rajasekharan: JACARANDA Health
10:20 – 10:30 AM	10 min Q&A session
10:30 -10:40 AM	Coffee Break
10:40 – 11:00 AM	4. Start up 2: TBC
11:00 – 11:10 AM	10 min Q&A session
11:10 – 11:30 PM	5. Heel2Toe Gait Sensor: Dr Nancy Mayo (TBC)
11:30 - 11:40 PM	10 min Q&A session
11:40 – 12:00 PM	6. Panel discussion for start-up entrepreneurs in digital health: Transformation challenges are so yesterday
12:00 - 1:00 PM	Lunch Break
1:00 – 1:30 PM	7. Narayan Sundarajan: Innovations in Maternal and Child Health and Social Impact
	10 min Q&A session

1:40 – 2:10 PM	8. FACETS new collection on Digital health and ML: Hilary, Samira Ervin and Nikki
2:10 – 2:50 PM	 Working chat rooms: discuss topics - 3 groups: CHAT GPT & newer technologies, integration of digital health, ML in health care systems
2:50 – 3:00 PM	10. Concluding remarks and tomorrow's program overview

